MMD, konsol oyunlarına odaklanan ekranlarını piyasaya çıkartıyor: Philips Momentum ürün grubu ile anı yakalayın



MMD, konsol oyunlarına odaklanan ekranlarını piyasaya çıkartıyor:
Philips Momentum ürün grubu ile anı yakalayın
• 43 inçlik, devasa ekranda en gerçek görüntüler için UltraClear 4K UHD çözünürlük

• Quantum Dot Teknolojisi sayesinde daha doğru renkler

• Harika görüntü kalitesi: Dünyada VESA DisplayHDR™ 1000 (15.04.2018 itibariyle) sertifikasına sahip ilk ekran

• İvmeyi yakalayın: Adaptive Sync desteği, 4 ms GtG (griden griye) tepki süresi ve düşük girdi gecikmesi, tutukluk ya da kırılma olmayan, hız dolu oyunu garantiliyor

• Eğlencede yeni seviye: sürükleyici Ambiglow Aydınlatma, DTS Sound™ ile güçlendirilmiş ses

• Kapsamlı pratiklik: USB-C desteği, USB 3.0 hub, 2 kaynaklı MultiView, dahili uzaktan kumanda ve HDMI-CEC desteği

Philips 436M6VBPAB ile anı yakalayın: HDR 1000 desteği ile yaşam gibi gerçek görseller, 43 inçlik, devasa ekranda 4K çözünürlük, Adaptive Sync, Ambiglow ve daha fazlası!
Amsterdam, 25 Nisan 2018 – Lider ekran uzmanı ve Philips monitörlerinin marka lisans ortağı MMD, ev eğlencesine, özellikle de konsolla oynanan oyunlara odaklanan yepyeni monitör ürün grubu Momentum’u piyasaya çıkarıyor. Piyasaya çıkan ilk Philips Momentum ekranı olan Philips 436M6VBPAB, 43 inçlik, devasa VA panelinde, nefes kesici 4K UHD çözünürlük ile sunuluyor. 436M6VBPAB ekranı, pik parlaklıkta 1000 cd/m² parlaklık, % 100 BT.709 ve % 97.6 DCI-P3 kapsama sahip ultra geniş bir renk gamı ve 8 bit + 2 bit FRC (Frame Rate Control - Kare Sayısı Kontrolü) renk derinliği sayesinde 1.07 milyar renk sunarak, yeni VESA DisplayHDR™ 1000 standardı ile uyumlu dünyanın ilk ekranı oldu! 436M6VBPAB modeli aynı zamanda konvansiyonel LED arka aydınlatma teknolojilerinin yerine Quantum Dot teknolojisi ile de donatıldı. Bu yenilikçi, yarı iletken teknoloji daha mavi maviler, daha yeşil yeşiller ve daha kırmızı kırmızılar ile canlı, dinamik renkler üretiyor. Kırmızı, yeşil ve mavi için daha dar dalgaboyundaki Quantum Dot kaynaklar sayesinde, bu ana renkler artık daha doygun bir biçimde görüntülenebiliyor, bu da canlılığı ve renk doğruluğunu artırıyor. 436M6VBPAB modeli, Düşük Girdi Gecikmesi modu sayesinde oyunculara avantaj sağlayan gerçek bir oyun monitörü. Üstelik daha hızlı görsel geri bildirim için SmartResponse ve tutukluksuz ve kırılma olmayan bir oyun deneyimi için Adaptive-Sync özelliğine de sahip.

Bazıları PC’de oyun oynama konusunda büyük heyecan duyarlar, klavyeleri ve farelerini asla ellerinden düşürmez, sadece oyuncu sandalyelerine oturmayı tercih eder ve genelde kısa (1m'den kısa) bir mesafeden 24-32 inçlik oyun monitörlerini kullanırlar. Öte yandan, başkaları kontrol aygıtlarını ve konsollarını televizyona ya da benzer şekilde büyük ekranlara bağlamayı tercih ederler, kanepede ya da koltukta rahat rahat otururlar ve oyunların keyfini daha büyük bir mesafeden sürerler. Aslında pazar analisti NewZoo’a göre, bu konsol oyunları piyasası aslında 2017 yılında, küresel oyun piyasasının % 29’u ile, ikinci sıradaydı. Ne yazık ki, çoğu televizyon, ana odağı oyun olacak şekilde tasarlanmıyor ve bu yüzden de hız yüklü, interaktif aksiyon akışları için pek de uygun değil; hayalet görüntü, hareket bulanıklığı ve oyuncuları kızdıran benzer yapay oluşumlara sebep oluyor.

Momentum ürün grubu ise işte bu görünümü değiştirerek Philips monitörlerinin ürün yelpazesindeki boşluğu dolduruyor. Amaç, ekran alanındaki en son yenilikleri bilinçli oyuncuya ve tüketiciye getirerek odağı büyük ekranlı eğlenceye ve konsolla oyun oynamaya kaydırmak. Özellikle daha küçük alanlar için, Momentum ürün grubu istisnai bir kalite ile bütün eğlence ekranı gereksinimlerini karşılıyor.
 
436M6VBPAB modeli, modern & fütüristik ince, aluminyum bir ayak üzerindeki çok küçük çerçevelere sahip, şık, büyük ölçülü bir ekran. Ekranda, panelin etrafında harici bir ışık halesi sayesinde eşsiz ve sürükleyici bir görüntüleme deneyimi yaratan Ambiglow aydınlatma bulunuyor. Hızlı dahili işlemci, görüntünün içeriğini analiz ederek rengi ve ışığın parlaklığını, ekrandaki görüntüye uyacak şekilde düzenliyor. Bu da, filmler, spor karşılaşmaları ve oyunlar için özellikle uygun.  Ambiglow’a sahip 436M6VBPAB modelinin zarif, dış tasarımı ise türünün tek örneği, tıpkı Momentum ailesinin diğer üyeleri gibi.

Piyasaya çıkacak 436M6VBPAB modeli, UltraClear 4K (3840x2160 piksel) UHD çözünürlükte hızlı, SmartResponse’a sahip sadece 4 ms’lik GtG (griden griye) kusursuz yanıt verebilirliği olan ve en akıcı oyun deneyimi için Adaptive Sync desteğine sahip 43 inçlik bir VA paneli ile donatıldı. Philips’e özel piksel overdrive teknolojisi SmartResponse ise hız dolu oyunlarda ve filmlerde hayalet görüntü olmamasını sağlıyor ve mümkün olan en az gecikmeyi sunuyor. Şimdiki nesil konsolların en yeni versiyonları seçili oyunlarda 4K çözünürlük ve HDR (High Dynamic Range - Yüksek Dinamik Aralık) üretebiliyor, 436M6VBPAB modeli de buna mükemmel derecede uygun. 436M6VBPAB modeli, AMD GPU’ları için Adaptive Sync desteği sayesinde aynı zamanda gündelik eğlence, film izleme, televizyon dizileri yanında oyunlar için de çok uygun. Adaptive Sync, verilen görüntünün kare hızını ekranın yenileme hızı ile eşleştirerek oyunlarda birbirine uyum sağlamayan karelerden kaynaklanan tutukluğu ve kırılmayı ortadan kaldırıyor. Daha fazla yanıt verebilirlik için ise, 436M6VBPAB modeli Düşük Girdi Gecikmesi modunu kullanıyor. Bu modda, sinyal ekranın dahili işlemcisinin çoğunu atlıyor ve toplam girdi gecikmesini yarıya indiriyor.
DNA’sı itibariyle de gerçek bir monitör olan 436M6VBPAB modeli, diğer Philips monitör ürün grupları gibi çok yönlü ve kullanışlı bir ekran. MultiView özelliği, çoklu görev yürütmeyi artırarak Picture-in-Picture ya da Picture-by-Picture modlarında iki kaynağı eş zamanlı olarak görüntüleyebilir. DisplayPort 1.2, Mini DisplayPort, HDMI 2.0 görüntü sinyali girişleri, bir de ekran sinyalini, şarj chazları için gücü ve veriyi tek bir kabloda taşıyan USB-C bağlantısı sayesinde çok zengin. Dahili USB 3.0 aygıtı, USB yoluyla çevre birimleri de bağlayarak çok yönlülüğü daha da geliştiriyor.
436M6VBPAB modelinde ayrıca DTS Sound™’a sahip yüksek kalitede iki 7 wattlık hoparlör de bulunduğundan, sadece görsel olarak değil, aynı zamanda ses açısından da sürükleyicilik perçinleniyor.
Philips 436M6VBPAB: Oyun konsolları/DVD-Blu-ray yürütücüler gibi bütün HDMI-CEC uyumlu cihazları yürütebilmek için tek bir uzaktan kumanda.
Momentum ürün grubu, ekranın kullanıcıdan oldukça uzak yerleştirilebileceği düşüncesi ile tasarlandı. En büyük rahatlık ve en iyi kullanıcı deneyimi için, 436M6VBPAB modeli Philips EasyLink ile diğer HDMI bağlantılı monitörleri ve cihazları kontrol edebilmeyi sağlayan bir uzaktan kumanda ile sunuluyor.
İlk Philips Momentum ekranı, 436M6VBPAB modeli, 969 USD tavsiye edilen perakende fiyat üzerinden Mayıs 2018’de piyasaya çıkacak.
Philips monitörleri hakkında daha fazla bilgi için: https://www.philips.co.uk/c-m-pc/monitors

Comments