AOC & MMD’nin birleşik büyümesi Avrupa’daki piyasa büyümesinin iki katı


AOC & MMD’nin birleşik büyümesi
Avrupa’daki piyasa büyümesinin iki katı

2017 yılı boyunca durağan bir büyüme gösteren Avrupa monitör piyasası, 2018 yılının ilk çeyreğinde %8 oranında artan bir büyüme hızı gösterirken  AOC ve Philips’in marka lisans ortağı MMD ikisi birlikte bu oranı ikiye katlayarak geçen yılın aynı dönemine kıyasla %16 büyüdü. Her iki markanın birleşik pazar payı onların piyasanın birincisi olduğu anlamına geliyor. AOC ise 2017 yılının birinci çeyreğine kıyasla hacim artışının %28 olduğunu gösteriyor.
• AOC, anlamlı bir büyüme kaydetti ve son çeyrekte %28 oranıyla satış hacminde ikinci oldu. Bu da, toplam Avrupa monitör piyasasının üç katından daha fazla bir artış anlamına geliyor.
• AOC ve Philips monitörlerinin lisans ortağı MMD, 2017 yılının ilk çeyreğine kıyasla hacimlerini %16 artırdı.
• Yüksek çözünürlüğün cazibesi (QHD ve UHD), ultra geniş, kavisli ve büyük monitörler ve aynı zamanda daha fazla üretkenliğe ve kullanım kolaylığına katkıda bulunan yenilikçi teknolojiler sayesinde, genel olarak monitör piyasası büyümeye devam etti. Burada kilit faktör, aynı zamanda, büyüyen oyun sektörü oldu.
Amsterdam, 21 Haziran 2018 – Piyasa analisti Context’in son rakamlarına göre, geniş Avrupa bölgesindeki monitör piyasası, 2018 yılının ilk çeyreğinde, Ocak ayından Nisan ayına kadarki dönemde, önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında %8 oranında büyüdü.  Context’e göre, büyük ekran ölçüleri (24.5 inçten 35 ince kadar) ve yenilikçi teknolojiler bu büyümeye katkıda bulundu. Öte yandan, 23-24 inçten daha küçük ekranların pazar payı ise düşmeye devam etti. Dikkat çeken büyüme alanları arasında QHD ve UHD çözünürlüğe sahip ekranlar da bulunuyor. 

31.5 inçlik monitör segmentinde ise AOC sadece bir yılda (2017’nin birinci çeyreğinden 2018’in birinci çeyreğine kadarki dönemde) pazar payını %0’dan %27.3’e çıkarmayı başararak bu segmentin lideri oldu. AOC, aynı zamanda 35 inçlik monitör segmentinde de, 2018 yılının ilk çeyreğinde %30.9’luk bir pazar payı ile piyasanın lideri oldu. Daha büyük ekran ölçülerinde ise Philips, 40 inç ve 43 inç ekran ölçülerinde sırasıyla %36.9 ve %40.8 pazar payı ile piyasanın lideri konumunda.

AOC ve Philips monitörlerindeki büyüme, Philips’in kullanıcının orada olmadığını tespit edip parlaklığı %80 oranında azaltan PowerSensor gibi, kendi yenilikçi, çevre dostu çözümleri sayesinde sürüyor. Bu çözümler arasında artırılmış güvenlik için kaldırılıp kapatılabilen açılır kapanır webcam ya da üretkenliği artırdığı gibi, işlevsel de olan USB-C kenetleme istasyonu bağlantısı da bulunuyor.  AOC’nin başarısı asıl olarak aralarında ultra rekabetçi 240 Hz ekranların ve 35 inçlik sıradışı ultra geniş monitörlerin de bulunduğu geniş oyun monitörü yelpazesinden kaynaklanıyor.

AOC ve Philips, Avrupa’da %15 gibi şaşırtıcı bir oranda birleşik pazar payı sonucunu elde etti ve 2018’in ilk çeyreğinde lider konuma ulaştı. Avrupa’daki 22 ülke/bölgedeki, 11 ülke/bölge arasında her iki marka birlikte birincilik konumuna sahip, diğer 6 ülke/bölgede ise ikinci konumda.

Avrupa Pazarlama & İş Yönetimi Direktörü Stefan Sommer şunları söyledi: "AOC ve MMD olarak tasarım, görüntü kalitesi, ergonomi ve kullanıcı dostu olmanın yanı sıra aynı zamanda çevreyle dost olma gibi pek çok farklı alanda daha da yenilikçi özellikler üzerinde çalışmaktayız. Bütün bu yenilikler, hacimde bir büyüme sağladı ve biz de her çeyrekte piyasadaki mevcudiyetimizi artırmaya devam ediyoruz."

Avrupa Pazarlama & İşletme Direktörü Stefan Sommer

Türkiye’de ise, monitör piyasası, 2017’nin ilk çeyreği ile karşılaştırıldığında %8 büyüdü.  Ancak AOC ve Philips monitörlerinin birleşik büyümesi, bu oranın çok daha üstündeydi ve satılan monitörlerdeki büyüme oranı %71 olarak gerçekleşti. AOC, aynı dönemde %165 gibi çok etkileyici bir büyüme sergiledi. 2017’nin son çeyreğinde piyasadaki lider konumlarını kısa süreli olarak kaybetmelerinden sonra, her iki markanın da pazar payı 2017’nin ilk çeyreği ile karşılaştırıldığında %6’lık bir artış elde ederek tekrar birinciliğe yükseldi. Philips de, çoğunlukla büyük (40”+), UHD çözünürlüklü monitörleri sayesinde, pazar payını 2017’nin ilk çeyreğine kıyasla %1 artırdı.

MMD ve AOC İtalya ve Türkiye Satış Direktörü Berkay Doğan

MMD ve AOC’nin İtalya ve Türkiye Satış Direktörü Berkay Doğan konuyla ilgili şunları söyledi:  "AOC ve Philips olarak Türkiye’de anlamlı bir büyümeye sahibiz ve Türkiye monitör pazarında tekrar birinciliğe yükseldiğimiz için mutluyuz. Her iki markamızla da, özellikle 24 inçten 32 inçe uzanan monitör segmentinde muhteşem sonuçlar elde ettik. Bunu sağlayan kilit etmenler arasında, AOC oyun monitörlerindeki harika ürün grubumuz ve Philips’in B2B ve B2C modellerindeki geniş ürün yelpazesi vardı. Türkiye’deki tüketiciler, öncelikli olarak bizi tercih ettiklerini göstermiş oldular!"

Comments