gamescom 2018: AOC, yüksek performanslı oyun monitörleri serisi AGON’un üçüncü nesli ile karşınızda

gamescom 2018: AOC, yüksek performanslı oyun monitörleri serisi AGON’un üçüncü nesli ile karşınızda

Amsterdam, 20 Ağustos 2018 – Ekran uzmanı AOC, birinci sınıf oyun monitörleri ürün grubu AGON’un yepyeni üyelerini Almanya’da, Köln Fuar Merkezi’nde bu yıl düzenlenecek gamescom’da sunacak. Yeni AGON 3 Serisi monitörleri, şık, fütürist, ödüllü tasarımları ile kavisli iki 27 inçlik QHD monitörünü ilk kez tanıtacak: Bu monitörler şunlar: FreeSync 2 HDR ve PC-VESA DisplayHDR 400 desteğine, 1 ms MPRT’ye, 144 Hz yenileme hızına sahip AG273QCX ve G-SYNC desteğine, 1 ms GtG ve 165 Hz yenileme hızına sahip AG273QCG. Basın mensupları, şirketler için ayrılmış alanın 2.2 numaralı salonundaki B069/A060 standında bu modelleri ilk elden deneyimleyebilirler.


Yeni AG273QCG (sol) ve AG273QCX (sağ) ile gamescom 2018 Fuarı’nda tanışın

Yenilendi, yeniden hayal edildi
AOC’nin AGON ürün grubu, profesyonel oyuncular ve espor oyuncuları tarafından, 2016’da piyasaya çıkışlarından bu yana AG271QX ve AG271QG gibi 144 Hz FreeSync ve G-Sync’e sahip monitörleri ya da AG251FZ ve AG251FG gibi 240 Hz yenileme hızlı monitörler ile pek çok turnuvada beğeni topladı. Şimdi de AOC’nin AGON 3 Serisi yeni bir tasarım dili konuşuyor: 3 taraftan çerçevesiz tasarım, 1800R agresif kavis ile birleşince oyuncuları oyuna çekerek onları tam anlamıyla sürüklüyor. LAN partileri ve büyük oyun organizasyonları düşünülerek tasarlanmış AGON 3 Serisi ekstra kolay montaj için tek tıklı bir mekanizma ve ayağa yerleştirilmiş bir taşıma kolu ile sunuluyor. Yeniden tasarlanan, açılı V şeklindeki ayak ise daha az yer kaplayarak yükseklikte ve sağa sola dönmede tam ergonomik ayarlar sunuyor. Yüksek oranda kişiye özel hale getirilebilen daire şeklindeki RGB ışıkları (AGON Oyun Işıkları), çeşitli özelliklere anında erişim için yeni, yeniden tasarlanmış bir kontrol aracı (AGON Game Pad-Oyun Tableti), ve daha fazla esneklik sunmak için artık her iki tarafta yer alan, çok sevilen kulaklık tutucu, AGON 3 Serisi’nin tasarıma getirdiği yeni yaklaşımı tamamlıyor. Görenleri şaşırtan tasarımı ile AG273QCG modeli, Red Dot  2018 Tasarım Ödülü’nün de sahibi oldu.

Efsanevi özellikler 

AOC’nin yeni AG273QCG ve AG273QCX monitörleri yalnızca masaya görsel ferahlık getirmekle kalmıyor, aynı zamanda oyuncuların uzun zamandır beklediği yeni ekran teknolojilerini, en yeni inovasyonları ve tüm gerekli gelişmeleri de sunuyor.

Özellikleri açısından, Freesync™2 HDR modeli, bir başka deyişle 27 inçlik AG273QCX modeli, doğal QHD (2560x1440) çözünürlükte kavisli bir VA paneli, 144 Hz yenileme hızı, 4 ms GtG / 1 ms MPRT ve %90 DCI-P3 kapsamlı geniş bir renk gamı ile donatıldı. PC-VESA DisplayHDR 400 standardını destekleyen AG273QCX, 400 cd/m² maksimum parlaklık ve gerçekçi ve sürükleyici oyunlar için yüksek dinamik aralıkta içerik sunuyor. AMD Radeon Freesync™2 HDR teknolojisi sayesinde, HDR görüntü kalitesini korumak için görüntü içeriği monitörün doğal renk gamına ve parlaklık aralığına doğrudan haritalanabiliyor, böylece gereksiz ton haritalamasından kaçınırken düşük gecikmeyi de korumuş oluyorlar.

AG273QCG modeli, doğal QHD (2560x1440) çözünürlükte 27 inçlik, kavisli bir TN paneli, daha da yüksek 165 Hz yenileme hızı, 1 ms GtG tepki süresi, 400 cd/m² parlaklık ve NVIDIA G-SYNC desteği ile donatıldı.

Aynı zamanda AOC, oyuncuların şimdiye kadar ek yazılım kullanarak ancak elde edebildikleri pek çok gelişmeyi de beraberinde getiriyor: AOC’nin Dial Point özelliği oyuncuların her zaman bir nişan çaprazlarının olması için – bunlardan bilinçli olarak kaçınan ya da bunları bilerek büyüten FPS oyunlarında bile – bir hedef göstergesi koyarak gerektiğinde tam olarak olması gereken yere hedef almalarını sağlıyor. Üstelik oyuncular, dört kenardan birine, GPU yazılımına ya da ek konsol komutlarına gerek kalmadan, Kare Hızı (Frame Per Second) sayacı da yerleştirebilirler. AOC Game Color sayesinde ise kullanıcılar, daha iyi bir gri düzeyi ve görüntü detayı için, GPU yazılımında yeniden gölgelendiriciler (re-shaders) ya da canlılık artırıcı ayarlar olmadan, tercih ettikleri gibi, görüntü doygunluğunu artırıp azaltabilirler. Tüm bunlar yeniden tasarlanan QuickSwitch kontrol aracı ile anında çok kolay bir şekilde değiştirilebilir. Her iki monitörde de, göz koruma ve konfor özellikleri, Flicker-Free teknolojisi ve Düşük Mavi Işık modu da bulunuyor.

AOC AGON AG273QCG (G-SYNC) modelinin Avrupa’da Kasım ayından itibaren piyasada olması ve AOC AGON AG273QCX (Freesync™2 HDR) modelinin de Aralık ayından itibaren piyasada olması bekleniyor.
Gazeteciler, 2.2. numaralı Salon'daki Şirketler alanında, B069 A060 standında AOC temsilcileri ile görüşüp ve/ya röportaj yapabilirler ve böylece AG3 Serisi’ndeki monitörler ile ilk elden bir deneyim yaşayabilirler.

Ziyaretçiler, 10.1 numaralı Salon'daki Eğlence alanında, E041 standında bütün AGON yelpazesini deneyimleyebilirler. AOC, her gün gamescom ziyaretçileri için standında farklı bir program sunacak. Bunlar arasında, AOC Oyun sponsorluğundaki G2 ESPORTS takımının CS:GO oyuncularının katılımı gibi etkinlikler olacak.


En yeni oyun monitörlerini ilk elden deneyimlemek ve çıkacak modeller hakkında daha fazla bilgi almak için, eğer hâlâ randevu almadıysanız bugün mutlaka randevunuzu alın.

Comments