Yüz milyonlarca oyuncu için AOC oyun ekranları

Yüz milyonlarca oyuncu için AOC oyun ekranları

Amsterdam, 27 Eylül 2018 – gamescom oyun fuarının son dönemde etkileyici bir şekilde 370,000 ziyaretçiden oluşan yeni bir rekor katılım göstermesi ile oyun pazarı bir rekordan yenisine koşuyor. Sektörün önde gelen oyuncularından biri de, faaliyetlerini global olarak sürdüren monitör markası AOC. Avrupa Pazarlama & İş Yönetimi Direktörü Stefan Sommer, verdiği röportajda başarı öykülerini anlattı.

Oyun ekranları piyasası nasıl bir gelişim gösteriyor? Stefan Sommer: Çok dinamik bir piyasa. Oyun pazarı genel olarak, hem Avrupa’da hem de küresel olarak büyüyor. Uzmanlara göre 2021 yılına kadar %10.3 Bileşik Yıllık Büyüme Oranı (CAGR) ile iki haneli büyüme rakamları göreceğiz. Oyun ekranları pazarı da bununla birlikte büyüyor.



AOC, 2018 gamescom Fuarı’nda önde gelen oyun ekranı yeniliklerini sundu

Oyun ekranları pazarında AOC’nin konumu nasıl? Stefan Sommer: Hiç abartısız bir şekilde, konumumuzun çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Yüksek beklentili farklı oyun alanlarına yönelik geniş portföyde oyun ekranlarımız bulunuyor. AOC çeşitli seçenekler sunuyor – bunlar arasında rekabetçi oyun ve espor hayranları için 240 Hz’e çıkan yüksek kare hızları ya da açık dünya RPG tutkunları için özellikle sürükleyici bir oyun deneyimini destekleyen yüksek kaliteli IPS ve VA panellerine sahip kavisli ekranlar gibi özellikler var. Kısacası: Gerçekten bir oyuncunun sahip olabileceği ihtiyaç ne ise, onun için en mükemmel oyun ekranını sağlayabiliriz.

gamescom 2018 sizce nasıl geçti?Stefan Sommer: Bu yıl 370,000’den fazla ziyaretçisi ile Gamescom, oyunun artık toplumda sabit bir demirbaş haline geldiğinin en iyi kanıtı. Dünyadaki ilgisayar oyuncularının sayısı artmaya devam ediyor ve 2020 yılında 2.6 milyar olması bekleniyor. Bu tip oyun fuarlarına katılımın artması da bu kadar çok izleyisinin olduğu düşünüldüğünde sürpriz değil.


Çok sayıda oyuncu gamescom 2018’de en yeni oyunların tadını AGON AG241QX ile çıkardı.

Oyuncular ve uzman ziyaretçiler, sunduğumuz yeniliklerden etkilendiler. Özellikle de birinci sınıf AGON ürün grubumuzun en son modellerine – AGON 3’e  büyük ilgi gösterdiler. Her iki model de, ince, fütüristik ve ödüllü bir tasarıma sahip, 27 inçlik, kavisli QHD monitörleri. AG273QCX modeli, FreeSync 2 HDR, VESA DisplayHDR™ 400 desteğinin yanı sıra 1 ms’lik MPRT (hareketli görüntü tepki süresi) ve 144 Hz yenileme hızına sahip. AG273QCG modeli ise G-SYNC desteğine, 1 ms GtG (griden griye) ve 165 Hz yenileme hızına sahip.


Avrupa Pazarlama & İş Yönetimi Direktörü Stefan Sommer: 
AOC, kelimenin tam anlamıyla her talebe uygun, kusursuz oyun ekranını sunabilir.

AOC’nin oyun sektöründe özellikle başarılı bir aktör olmasını sağlayan ürünler neler?
Stefan Sommer: AOC’nin diğerlerinden gerçekten farklı olduğu yer, birinci sınıf oyun monitörleri: Bir başka deyişle, AGON ürün grubu. Bu yüksek teknoloji ekranların ölçüsü 24 inç ve 35 inç arasında değişiyor ve yenileme hızları ise 120 Hz’den rekabetçi 240 Hz’e dek çıkıyor, bu da hızlı FPS oyunları için ideal. AGON ürün grubu, ya G-SYNC’i ya da AMD FreeSync’i desteklediğinden, süper düşük tepki süreleri ve ultra düşük girdi gecikmesi ile oyun oynamayı ciddiye alan oyuncuları hedefliyor. Modeller sağlam oldukları kadar etkileyici bir tasarıma da sahipler. Üstelik gölge kontrolü, kulaklık tutucu ve konumu işaretleyebileceğiniz, yüksekliği ayarlanabilir ayak gibi akıllı özellikler ile de dopdolular!

AOC AG352UCG6 Black Edition: Ultra geniş oyun canavarı yenilendi ve
artık siyah renkte mevcut.


Peki AOC’nin oyun çevreleri ile arası nasıl? 
Stefan Sommer: Yıllardır, dünyanın dört bir yanındaki oyun çevrelerine yakın olmak AOC için çok önemli oldu. Esport takımları, oyunla ilgili kuruluşlar, pek çok etkinlik ile küresel, ulusal ve bölgesel olarak birlikte çalışıyoruz. Ocak ayında AOC, dünyanın en güçlü ve en başarılı espor organizasyonlarından biri olan G2 Esports ile bir ortaklığa imza attı. 2013 yılında, ‘ocelote’ lakaplı, profesyonel oyuncu Carlos Rodriguez tarafından kurulan G2 Esports, kısa sürede etkileyici bir performans ve kazandıkları çok sayıda şampiyonluk ile pek çok uluslararası espor etkinliğinde Avrupa’nın devi konumuna ulaştılar. Ürünlerimizi, oyuncularla yine oyuncular için geliştirdiğimiz için, partnerlik bizim için büyük öneme sahip. Ayrıca daha küçük, bölgesel etkinlikleri ve LAN partilerini de desteklemenin yanında daha geniş izleyici kitlelerini oyun oynamanın yararlarıyla ilgili eğitme çabamıza da sıkı şekilde devam ediyoruz.

Comments